Обладнання для лабораторій

Ми пропонуємо найкраще обладнання. Новітні технології - це невід'ємна частина лабораторних приладів вироблених нашою компанією.

Детальніше
Зображення - лабораторне обладнання

Автоматизація лабораторних процесів

Автоматизація лабораторних процесів | ФОП Ключкін А.І."
Автоматизація лабораторних процесів — це інтеграція (залучення) сучасних технологій у лабораторію для створення нових і вдосконалених процесів. Зазвичай, рішення про автоматизацію лабораторії вирішують найбільш повторювані завдання. Наприклад підготовка документів або обробка рідин, які зазвичай виконуються вручну лаборантами. З розвитком технологій, навіть все більш складні та цілі робочі лабораторні процеси можуть бути автоматизовані. І все частіше автоматизована технологія є вимогою для сучасних лабораторій. Чому існує ця вимога? Для того, щоб бізнес могли бути конкурентоспроможними та відповідати попиту. Також автоматизація приводить до більшої точності результатів та сприяє розвитку.

З якими проблемами можуть стикатися лабораторії?

Сучасні лабораторії стикаються зі зростаючим тиском щодо підвищення продуктивності, ефективності та якості, тоді як їхні ресурси та робоча сила часто вичерпані або застарілі. Необхідність керувати складними аналізами, кількома робочими процесами одночасно та трудомісткою підготовкою зразків, створює значні проблеми для лабораторій будь-якої форми та спеціальності.

Переваги, які несе автоматизація лабораторних процесів

Основними перевагами автоматизації лабораторії є:
  • відтворюваність (якість);
  • точність даних;
  • відстежуваність;
  • ефективність;
  • безпека.
Загалом, автоматизація лабораторних процесів допомагає оптимізувати дослідження та вимірювання, підвищує їх якість та результативність і робить лабораторну роботу більш ефективною. У дослідницькому середовищі,  автоматизація лабораторії може забезпечити швидкий збір експериментальних даних, збільшення обсягу результатів і використання ширшого діапазону засобів контролю. Автоматизація лабораторних досліджень також може зменшити помилки попереднього аналізу, такі як неправильне маркування чи неправильне розміщення зразків або вибір некоректного середовища.

Автоматизація лабораторних досліджень та точність даних

Автоматизовані процеси та інструменти можуть включати алгоритми машинної обробки, які підвищують точність оцінки даних. Один з основних факторів, що погіршують точність даних, це помилки, які можуть бути допущені через людський фактор. Автоматизація виключає такий тип помилок, адже системи налаштовуються чітко та підбираються під вид дослідження. Автоматизовані системи здатні строго дотримуватися встановлених параметрів та режимів роботи, що забезпечує сталість умов досліджень.  У результаті цих переваг автоматизація сприяє покращенню точності даних у лабораторних дослідженнях, допомагає уникнути помилок та спрощує процес вимірювань та експериментів, що, своєю чергою, дозволяє  отримувати більш надійні та точні результати. Здатність порівнювати результати тестів між собою та зі стандартами має вирішальне значення для лабораторій різних типів. Іншим важливим аспектом відстеження є походження даних, можливість описати історію та походження даних. Вся ця інформацію фіксується та доступна при наступних дослідженнях, що є дуже зручним. Купити лабораторне обладнання в Полтаві та по всій Україні рекомендуємо у надійного виробника та постачальника ФОП Ключкін А.І. Ми маємо багаторічний досвід та продаємо тільки якісне обладнання.

Приєднуйтесь до нас у Facebook

Отримайте безкоштовну консультацію