Обладнання для лабораторій

Ми пропонуємо найкраще обладнання. Новітні технології - це невід'ємна частина лабораторних приладів вироблених нашою компанією.

Детальніше
Зображення - лабораторне обладнання

Післязбиральне очищення зерна

Післязбиральне очищення зерна | ФОП Ключкін А.І."
Зерно та зернові культури є важливою складовою агрополітики нашої Держави. Фермерам доводиться докладати максимум зусиль та часу, для того, щоб виростити якісний продукт, з якого потім будуть виготовляти борошно вищого сорту, макарони та макаронні вироби, крупи. Також з зерна виготовляють комбікорм для годування свійських тварин. Варто зазначити, що для того, щоб ми мали змогу купити ці продукти в магазині, потрібно не тільки правильно виростити, але і вчасно його зібрати й найголовніше – підготувати всі умови для якісного зберігання зернових культур. Післязбиральне очищення зерна та зернових культур – один з етапів, який передує повноцінному та якісному зберіганню.

Коли потрібно починати жнива?

Важливий момент – коли зерно достигло в колосках, його потрібно жати, адже це саме той момент, який потрібно не пропустити та зробити все вчасно. Для зменшення втрат у врожаї, необхідно розпочинати жнива безпосередньо при настанні оптимальної стиглості зерна, виконуючи цю операцію регулярно та ефективно. Слід враховувати, що навіть побачивши стигле зерно на полі, його вологість може залишатися високою, особливо в разі пізніх сортів. Також, навіть сухі зернові можуть змішуватися з вологими компонентами рослин та бур’янами під час обмолоту. Оптимізація післязбирального процесу передбачає точне визначення моменту початку жнив та врахування всіх можливих факторів, які впливають на якість та вологість зібраного врожаю. Агротехніка збирання зерна включає в себе комплекс заходів та операцій, спрямованих на ефективне та якісне виконання цього етапу вирощування сільськогосподарської культури. До основних аспектів відносять:
  • визначення часу збору врожаю
  • вибір та підготовка техніки (комбайнів та машин)
  • організація робочого процесу (визначення часового проміжку збору врожаю)
  • збір та подальше зберігання сільськогосподарських культур
  • ведення звітності та документації.
Ефективне збирання зерна вимагає досвіду, вивчення особливостей конкретних культур, використання сучасної техніки та систематичного підходу до виробничого процесу.

Післязбиральне очищення – все про етапи процесу

Очищення зерна після збору включає в себе кілька етапів, таких як попереднє та первинне очищення, які застосовуються залежно від умов та призначення зернової маси. Попереднє післязбиральне очищення спрямоване на видалення грубих, крупних, дрібних і легких домішок, забезпечуючи тимчасове зберігання перед сушінням. Крім того, воно враховує очищення сухої, але дуже засміченої маси, щоб підвищити сипучість для ефективного проведення первинного очищення. Первинне очищення спрямоване на визначення відповідності вмісту домішок вимогам стандартів та видалення легких, крупних і дрібних домішок.

Технології очищення зерна

Існують дві технології післязбиральної обробки зерна: потокова та періодична. Періодична використовується в аграрних підприємствах з окремими машинами, але вона має недоліки, такі як великі витрати ручної праці та втрати якості зерна. У зв’язку з високою ефективністю сучасних зернозбиральних комбайнів, періодична технологія стає менш продуктивною, особливо для господарств з великими посівними площами. Використання цієї технології може бути доцільним лише при зборі врожаю однією зернозбиральною машиною. В той час, як потокова технологія післязбирального очищення не має недоліків і є рекомендованою у світі. Сучасні технології очищення зерна допомагають та сприяють якісному розвитку аграрного сектору нашої держави. Українське зерно цінується в цілому світі, а тому ми не маємо право продавати неякісний продукт.

Яку техніку краще використовувати: післязбиральне очищення правильно

Для попереднього очищення варто використовувати сепаратори барабанного типу. Оскільки лише ці машини мають можливість обробляти зерно будь-якого сорту, вологості та ступеня засміченості. Коли зернова маса потрапляє в барабан сепаратора, вона примусово обертається на його внутрішній поверхні та перемішується лопатями, створюючи оптимальні умови для просіювання та руху через машину. Зазвичай ситовий барабан розділений на декілька секцій по довжині, що дозволяє встановлювати відповідні сита в кожній секції для реалізації конкретної схеми очищення. Варто також зазначити, що важливим етапом зберігання зерна є і проведення лабораторних аналізів з використанням обладнання для зернових лабораторій. Враховуючи великий попит на лабораторне обладнання та його широку популярність, наша компанія, яка служить як надійний гарант якості, готова запропонувати нашим клієнтам різноманітне обладнання для комплектації лабораторій всім необхідним. Всі лабораторні прилади, вироблені нашою компанією, пройшли перевірку виробничих умов та тестування в лабораторіях наших задоволених клієнтів. Ми прагнемо забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта та надаємо обслуговування на найвищому рівні. На нашому веб-сайті ви знайдете продукцію для лабораторій, яка відповідає всім державним стандартам та успішно пройшла перевірку якості та надійності.

Приєднуйтесь до нас у Facebook

   

Отримайте безкоштовну консультацію